Vakantie in eigen tuin

Laptop dicht en benen omhoog, want de zomervakantie is officieel begonnen! Geen beter moment om te genieten van die lange zonuren en het gezellig samen zijn met vrienden en familie. Geen vakantie geboekt? Dan maak je het gezellig thuis, toch?

 

Hoe breng je het ultieme vakantie gevoel naar boven in eigen tuin?

# Light my table

Niets zo heerlijk als lang natafelen in leuk gezelschap op je eigen terras of tuin. Het lichtsnoer ‘Light my table’ van Vincent Sheppard zorgt ervoor dat je tot in de late uurtjes knus kan blijven zitten. Deze instant sfeermaker klem je heel eenvoudig aan je tafel en klaar is kees. Gezelligheid verzekerd! Wij hebben hem zelf ook als eye-catcher op ons terras en zouden hem niet meer willen missen.  

Foto: Vincent Sheppard

Foto: Vincent Sheppard

# Knusse hoekjes

Draai je graag met de zon mee of zoek je liever de schaduw op? Je hoeft niet noodzakelijk op je terras te blijven zitten. Kies een ander hoekje van de tuin en maak daar een gezellige apéro plek van bijvoorbeeld. Een uitklapbaar tafeltje en enkele stoelen zijn voldoende. Bevalt het en wil je er een vast hoekje van maken, dan kan je eventueel opteren voor een vaste ondergrond zoals hout, tegels of grind  en een stabiele (hoge) tafel uit een kwalitatieve houtsoort. Opties genoeg, alles hangt er van af wat voor jou belangrijk is of waar jij je comfortabel bij voelt.  

# Zomerse dranken in leuk servies

 Bij warme temperaturen is een homemade ice tea of een mocktail zalig verfrissend. Het is eens wat anders dan een frisdrank en bovendien een stuk gezonder. Laat je creativiteit de vrije loop en verras je gasten met een drankje van eigen makelij gepresenteerd in aantrekkelijke glazen, want het oog wil ook wat! Serax biedt talloze mooie servieslijnen waar je drankje perfect tot zijn recht komt. Wij zijn alvast fan van de feestelijke karaf en glazen van de ‘copper chemistry’ collectie van Serax.

Foto: Goop

Foto: Goop

# Breng binnen naar buiten

Meer dan ooit loopt het binnen en het buiten leven in elkaar over. Bij mooi weer willen we net even gezellig en lang buiten zitten als dat we binnen spenderen. Je kan je terras uiteraard aankleden met buitenmeubilair, maar durf ook wat klein meubilair of decoratie van binnen naar buiten te brengen. Een houten krukje bijvoorbeeld, een leuk zitkussen, wat planten of bloemen, een juten tapijtje, enz. Tegenwoordig heb je daar ook de buitenvariant van, maar mocht je het (nog) niet hebben, kan je hier al gemakkelijk mee verder, als je het bij regenweer uiteraard terug binnen haalt.

Wij wensen jullie alvast een zonnige en onvergetelijke zomer toe!

Heb je graag hulp en advies bij de metamorfose van je terras of zit of je met een algemene vraag omtrent je interieur? Laat het ons gerust weten. Wij blijven steeds paraat staan voor onze lieve klanten.

Hoe richt ik mijn nieuw woonst in?

We krijgen steeds meer de vraag van klanten om hen te helpen bij de voorbereidingen van hun verhuis.

Verhuistips Ameno styling.jpeg

Welk meubilair gaat er al dan niet mee naar de nieuwe woning en wat zal er opnieuw worden aangeschaft?

Een nieuwe woonst betekent een nieuwe start en daar hoort vaak een nieuw interieur bij. Zo kan de stijl van de nieuwe woning compleet verschillen van de huidige of speelt de omvang (villa t.o.v een appartement bijvoorbeeld) een belangrijke rol.

 De periode tussen compromis en akte verloopt vaak vrij hectisch. Bij het inpakken komt men tot de vaststelling dat de inboedel toch meer is dan gedacht. Vaak rijzen er vragen zoals ‘Is het nog de moeite om die Ikea kast volledig te demonteren?’ of ‘Past onze oerdegelijke tafel; die veel geld heeft gekost, maar die we eigenlijk niet meer mooi vinden, in onze nieuwe woonst?’

 Je wil dat het plaatje klopt in je nieuwe woning en dat het nieuwe en bestaande meubilair een mooi geheel vormen. Hoe begin je er aan?

 

Je leest hier enkele tips!

 1. Wees realistisch

  Een nieuwe woonst, een nieuwe lei. Zo ziet men graag de nieuwe woning ingericht met een volledig nieuw interieur waar men al zo lang van droomt. Echter hebben we vrijwel allemaal een budget waar we ons aan moeten houden. Een woning is voor de meesten onder ons de grootste aankoop in ons leven. Het loont om na de aankoop een realistisch kostenplaatje te maken. Hoeveel budget is er nog over voor een nieuw interieur? Informeer je goed en zoek prijzen op.

 2. Leg prioriteiten

  Na het opmaken van je budget, denk je best na wat voor jou het belangrijkste is. Wil je graag een mooi kunstwerk, maar is een zetel bijvoorbeeld meer aan de orde? Ga dan voor hetgeen wat het meest noodzakelijk is. Waar ga je op korte termijn het meest plezier aan beleven? Het zou zonde zijn om in een impulsieve bui een groot deel van je budget te investeren aan een bepaald meubelstuk, dat achteraf blijkt niet zo heel noodzakelijk te zijn geweest.


 3. Een plan als leidraad

  Vraag bij het ondertekenen van de compromis naar een kopie van het grondplan. Zo kan je gerichter zoeken naar passend meubilair en is het geen giswerk. Is er geen grondplan? Vraag dan of je nogmaals toegang krijgt tot de woning om de ruimtes op te meten. Vergeet zeker ook niet de afmetingen van de ramen te noteren, zo kan je alvast je raamgarnituur op maat laten maken en is je nieuwe thuis van dag één ‘aangekleed’.

 4. Denk vooruit

  Probeer vooruit te denken bij het kiezen van de meubels en weeg de voor- en nadelen van elkaar af. Laat je niet te snel verleiden door tijdelijke trends, maar ga eerder voor een tijdloos alternatief dat op langere termijn nog kan ‘mee groeien’ met de ruimte, je levensstijl en smaak. Kies je een nieuwe zetel bijvoorbeeld en zie je graag een zetel in nubuck met een vast lounge gedeelte? Weet dan dat nubuck gevoeliger is voor vlekken dan een kwalitatieve stof of leder en niet zo goed te combineren is met jonge kinderen of kleinkinderen. Een vast lounge gedeelte is leuk wanneer je ’s avonds graag languit wil liggen voor de televisie, maar neemt vaak veel ruimte in beslag. Niets verkeerd mee natuurlijk, maar als je geregeld bezoek krijgt, kan je beter voor een losse pouf opteren die je gemakkelijk weg plaatst voor een betere doorgang.

 5. Maak het persoonlijk

  Een huis is pas een thuis als je er zelf persoonlijke elementen aan toevoegt. Niemand leeft graag in een zielloze showroom. Kies je voor een volledig nieuw interieur, integreer dan zeker een aantal oudere stukken waar je emotioneel veel waarde aan hecht zoals attributen van je laatste reizen bijvoorbeeld, het oude bankje dat je van je oma hebt geërfd, ..
  Durf oud en nieuw te combineren, dat maakt het net van jou en uniek.