ePrivacy and GPDR Cookie Consent management by TermsFeed Privacy Policy and Consent Generator

THONET. MORE THAN A PIECE OF FURNITURE.

Ben jij een liefhebber van Thonet en droom je al lang om één van hun iconische stoelen en/of tafel in huis te hebben? Kom langs het interieurhuis en ervaar het vakmanschap en tijdloze design van Thonet "live".


Thonet Tafel 1140

Tafel 1140

Massief en tegelijk licht, ingetogen en toch aanwezig. Deze door Werner Aisslinger ontworpen Thonet tafel overtuigt door zijn functionaliteit, veelzijdigheid en elegante eenvoud. Kenmerkende elementen zijn de tafelpoten van massief eiken, die aan de buitenkant zijn afgerond in de vorm van een kwart cirkel, en de slimme, subtiel zichtbare verbindingselementen op de hoeken van het tafelblad die ervoor zorgen dat het lijkt te zweven. Dankzij deze slimme constructie kunnen ook stoelen met armleuningen onder de uiterst robuuste en stabiele tafel worden geschoven. De afgeronde buitenkanten van de tafelpoten hebben naast het esthetische aspect nog twee duidelijke voordelen: zelfs als je dicht bij elkaar zit, stoot je niet tegen hoekige randen. 

Dankzij het beperkte materiaalgebruik en het gebruik van gecertificeerd hout scoort de tafel ook op het vlak van duurzaamheid. 

Verkrijgbare afmetingen: 100 x 100 cm - 200 x 100 cm - 220 x 100 cm - 240 x 100 cm

Hout: gebleekt eik of eik vernist

Stel de 1140 tafel naar wens samen via de online configurator.

Kom het design van tafel 1140 ontdekken in het interieurhuis in Zoersel. 


Thonet S 43 Cantilever Chair
Thonet S43 Cantilever chair
Thonet S43 Cantilever Chair
Thonet S43 F Cantilever chair

Serie S 43 

Bij het ontwerpen van sledestoel S43 heeft ontwerper Mart Stam het minimalisme tot in het uiterste doorgevoerd. Voor deze stoel combineerde Stam het stalen buisframe met een zitting en rugleuning van voorgevormd hout. Zijn pure minimalistische vorm maakt deze sledestoel tot het schoolvoorbeeld van een modernistisch ontwerp. Strakke vormen, heldere lijnen en een uitgesproken gebruiksgemak en soberheid. 

Stel de S43 naar wens samen via de online configurator.

Zijn zitcomfort en design zijn te ontdekken in het interieurhuis in Zoersel.

Thonet Bentwood chair 209 black - B-House_Thibault De Schepper
Thonet 209 Bentwood chair - 209_Gruppe_HF2_Freiburg_Ramesh_Amruth
Thonet 209 Bentwood Chair - Ameno styling
Thonet 209 Bentwood Chair - Graanmarkt13_Foto Thibault_De_Schepper

209 Bentwood Chair

Deze elegante klassieker van gebogen hout is een meesterlijk staaltje van constructie en afwerking dat uitnodigt om plaats te nemen. De beugel die tegelijkertijd als rug- en armleuning fungeert, bestaat uit één stuk in vorm gebogen massief beukenhout. De organische vormgeving doet de stoel bijna aan een sculptuur denken. De Zwitserse architect Le Corbusier was laaiend enthousiast en zette de stoel in veel van zijn gebouwen neer.

Stel de 209 Bentwood Chair naar wens samen via de online configurator.

Kom zijn design ontdekken in het interieurhuis in Zoersel.